• Yenidam Mah. 15 SK NO 1 Seyhan / Adana
  • 0 322 429 44 00 - 429 32 00

Taze Lezzetler LEZZET KÖŞESİ

TAVUK GÖĞSÜ
08.12.2020

TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler: 1/2 adet Şahin tavuk göğsü, 1 su bardağı su, 1 litre süt
50 gram tereyağı, 1 kahve fincanı mısır nişastası, 1 kahve fincanı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 2 paket vanilin

Yapılışı: Tavuk göğüs etini bir kaba alın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ağzını streç filme kapatın ve buzdolabına kaldırın. 1. Bir gece boyunca bekletirseniz en iyi sonucu alırsınız ancak 4-5 saatlik bir bekleme süresi de yeterlidir. Sudan aldığınız tavuk etini elinizle didikleyin ve suyunu değiştirin. Bu işlemi yaklaşık 6-7 kere yapın ve her seferinde suyunu değiştirip, tekrar didikleyin. Bu tarifin en çok vakit alan kısmı tavuğu didikleme kısmı ancak bu aşamanın doğru bir şekilde yapılması lezzetine lezzet katıyor. Tavuk etleri tamamen liflerine ayrıldıktan sonra suyunu sıkın ve bir kenara alın. Bir tencereye sütü alın. Ayrı bir kabın içinde nişastayı, pirinç ununu ve vanilini karıştırıp, 1 bardak su ilavesi ile güzelce karıştırın. Ocaktaki süte toz şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirme başlayın. Şekerli süt karışımı kaynama noktasına yaklaşınca, suda çözdürdüğünüz nişastalı karışımı çok yavaş bir şekilde ve tencereyi sürekli karıştırarak ilave edin. Muhallebi kaynamaya ve göbek atmaya başladıktan sonra, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirin ve didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin. Tekrar kaynayana dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. Önce bir el blenderı ile 3 dakika kadar tatlınızı çekin ve sonrasında bir el mikseri ile tatlınızı yaklaşık 3 dakika daha havalandırın. Kaselere boşaltın, tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra tarçınla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!

Diğer Lezzet Tarifleri


16.04.2020
FIRINDA TAVUK ŞİŞ

Tarifi İçin Malzemeler: 500 gram Şahin kemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü, 1 adet büyük boy soğanın suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 diş sarımsak, 1,5 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber,...

Detay
02.07.2020
TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK

Malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet dolmalık yeşil biber, 1 adet orta boy havuç, 4 adet taze soğan,

Detay
11.08.2020
TAVUKLU TACO

Malzemeler: 10 adet hazır taco kabuğu (ya da küçük boy tortilla ekmeği, 500 gram Şahin derisiz tavuk göğsü, 1 tatlı kaşığ ıacı sos, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı toz kişniş, 1/4 çay kaşığı acı toz kırmızı biber, 1/4...

Detay
08.12.2020
TAVUK FAJİTA

Malzemeler: 2 adet Şahin fileto tavuk göğsü (200'er gramlık), 1 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy kapya biber, 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber, 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı,...

Detay
08.12.2020
GÖĞÜS DOLMA

Malzemeler: 6 adet Şahin Piliç Derisiz Bonfile Göğüs, 6 adet kurutulmuş domates, 150 g mantar (dilimlenmiş), 75 g taze ekmek kırığı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)Yapılışı: Etleri düz bir zemine koyun. Keskin bir...

Detay
08.12.2020
TAVUK TANTUNİ

Malzemeler: 500 gram Şahin Tavuk Göğsü, 2 adet soğan(piyazlık doğranmış), 3 adet domates(küp doğranmış), 1/2 demet maydanoz
, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay...

Detay
08.12.2020
TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ

Malzemeler: 1 paket milföy hamuru, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kırmızı biber, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 500 gram Şahin tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:...

Detay
08.12.2020
ZENCEFİLLİ TAVUK

Malzemeler:
Tavuk için: 500 gr fileto Şahin tavuk göğsü, 1 su bardağı yoğurt, 5 gram taze zencefil, 1 çay kaşığı kişniş, 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağıPilav için: 1 su...

Detay