• Yenidam Mah. 15 SK NO 1 Seyhan / Adana
  • 0 322 429 44 00 - 429 32 00

Taze Lezzetler LEZZET KÖŞESİ

TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK
02.07.2020

TATLI EKŞİ SOSLU TAVUK

Malzemeler: 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet dolmalık yeşil biber, 1 adet orta boy havuç, 4 adet taze soğan,
Kızartmak için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Pane Tavuklar İçin: 600 gram fileto tavuk göğsü, 1 adet yumurta, 1/2 su bardağı un, 1/2 su bardağı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı su
Tatlı ekşi sos için: 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı ketçap, 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı bal
Pişirme Önerisi: Tavukların çıtır kaplamasının yumuşayıp, soğumaması için öncelikle sote sebze ve tatlı- ekşi sos karışımını hazırlayın.Ketçap yerine domates salçası da kullanabilirsiniz.
Yapılışı: Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil dolmalık biberi, taze soğanları, kabuğunu soyduğunuz orta boy havucu ve ananas dilimlerini iri parçalar halinde kesin. Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Ananas ile birlikte doğranmış sebzeleri ekleyip, yüksek ateşte 5 dakika kadar soteleyin. Tatlı- ekşi sos için; mısır nişastasını su ile karıştırdıktan sonra bir sos tenceresine aktarın. Ketçap, üzüm sirkesi, esmer şeker, soya sosu ve balı ilave edin. Tüm malzemeyi kısık ateşte, karıştırarak kaynatın. Fileto tavuk göğsünü iri küpler halinde doğrayın. Kaplama harcı için küçük bir kapta yumurta, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve suyu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ayçiçek yağını ayrı bir tencerede kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız tavuk parçalarını, kaplama harcına batırdıktan sonra derin yağda renk alana kadar kızartın. Kızaran tavukları bir kevgir yardımıyla alarak bekletmeden sote sebzelerin bulunduğu wok tavaya aktarın. Kısık ateşte kaynamakta olan tatlı ekşi sosu ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak bekletmeden servis edin, chopstick kullanamayan sevdiklerinize çatal vermeyi unutmayın. Afiyet Olsun.

Diğer Lezzet Tarifleri


16.04.2020
FIRINDA TAVUK ŞİŞ

Tarifi İçin Malzemeler: 500 gram Şahin kemiksiz kuşbaşı tavuk göğsü, 1 adet büyük boy soğanın suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 diş sarımsak, 1,5 kahve fincanı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çay kaşığı karabiber,...

Detay
11.08.2020
TAVUKLU TACO

Malzemeler: 10 adet hazır taco kabuğu (ya da küçük boy tortilla ekmeği, 500 gram Şahin derisiz tavuk göğsü, 1 tatlı kaşığ ıacı sos, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı toz kişniş, 1/4 çay kaşığı acı toz kırmızı biber, 1/4...

Detay
08.12.2020
TAVUK FAJİTA

Malzemeler: 2 adet Şahin fileto tavuk göğsü (200'er gramlık), 1 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy kapya biber, 2 adet orta boy yeşil dolmalık biber, 2 yemek kaşığı soya sosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı,...

Detay
08.12.2020
GÖĞÜS DOLMA

Malzemeler: 6 adet Şahin Piliç Derisiz Bonfile Göğüs, 6 adet kurutulmuş domates, 150 g mantar (dilimlenmiş), 75 g taze ekmek kırığı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)Yapılışı: Etleri düz bir zemine koyun. Keskin bir...

Detay
08.12.2020
TAVUK TANTUNİ

Malzemeler: 500 gram Şahin Tavuk Göğsü, 2 adet soğan(piyazlık doğranmış), 3 adet domates(küp doğranmış), 1/2 demet maydanoz
, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay...

Detay
08.12.2020
TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler: 1/2 adet Şahin tavuk göğsü, 1 su bardağı su, 1 litre süt
50 gram tereyağı, 1 kahve fincanı mısır nişastası, 1 kahve fincanı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 2 paket vanilin
Yapılışı: Tavuk göğüs etini bir...

Detay
08.12.2020
TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ

Malzemeler: 1 paket milföy hamuru, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kırmızı biber, 1 su bardağı haşlanmış bezelye, 500 gram Şahin tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:...

Detay
08.12.2020
ZENCEFİLLİ TAVUK

Malzemeler:
Tavuk için: 500 gr fileto Şahin tavuk göğsü, 1 su bardağı yoğurt, 5 gram taze zencefil, 1 çay kaşığı kişniş, 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1/2 çay kaşığı tuz, 1,5 yemek kaşığı zeytinyağıPilav için: 1 su...

Detay
01.06.2021
DOMATES SOSLU TAVUK

Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet Şahin Tavuk Göğsü (küp küp doğranmış), 1 adet yeşil dolmalık biber, 1 adet kırmızı dolmalık biber, 1 adet domates, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası,...

Detay
01.06.2021
FESLEĞENLİ TAVUKLU RAVİOLİ

Malzemeler: 1 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 250 gr tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 250 gr krema, Yaklaşık 15-20 yaprak Fesleğen, 1 küçük çorba kasesi parmesan peyniri (rendelenmiş kaşar peyniri de olur),...

Detay
01.06.2021
TAVUKLU CANNELLONİ

Malzemeler:2 yaprak haşlanmış lazanya hamuru Beşamel sos için: 3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı sütBir tutam muskat ceviziHarç için:

Detay
01.06.2021
TAVUKLU PİZZA

MalzemelerHamuru İçin; 250 gram un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı kuru maya, 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı zeytinyağıİç Malzemeler;Domates Sosu İçin; 250 ml domates...

Detay
01.06.2021
BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Malzemeler;500 gr mantar750 gr Şahin tavuk göğsü2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı un3 su bardağı sütTuz1 kase rendelenmiş...

Detay
01.06.2021
TAVUKLU VE BEZELYELİ PİLAV

Malzemeler2 adet Şahin tavuk göğsü

Detay